ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ DAILY BAKERY

Η αλυσίδα Κρητικός Φούρνος daily bakery είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις με προϊόντα άρτου & ζαχαροπλαστικής στην Κρήτη. Διαθέτει 9 καταστήματα διαμορφωμένα στο concept "bakery cafe" που αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες τάσεις παγκοσμίως και μία υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής. Καθημερινά σας προσφέρει αγνά προϊόντα αρτοποιείας & ζαχαροπλαστικής από τοπικά και φρέσκα υλικά, ποιοτικό καφέ, γεύματα και σνακς από την Κρήτη και όλο τον κόσμο.

Η Ιστορία μας

Η ιστορία του ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ξεκινάει πριν από πολλά χρόνια.Γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα, συγκεκριμένα το 1870, γεννιέται ένα αγοράκι στις Μέλαμπες Ρεθύμνης. Το όνομα του Γιάννης Παπαζουγλάκης. Ο Γιάννης ήταν ένα ιδιαίτερα χαρισματικό παιδί. Η ορφάνια όμως, η φτώχεια και οι κακουχίες της εποχής τον οδήγησαν σε ένα γυναικείο μοναστήρι γνωστό ως «Απεζανές», όπου θα παραμείνει μέχρι την ενηλικίωσή του. Εκεί η κύρια ενασχόλησή του, ήταν να ζυμώνει ψωμί και παξιμάδι με δύο μόνο υλικά, κρίθινο αλεύρι και προζύμι. Ο Γιάννης Παπαζουγλάκης ή αλλιώς ο «Καλόγερος» ήταν ευλογημένος από τον Θεό και καθημερινά τάιζε πολλές φτωχές οικογένειες και πολλά παιδιά, που την εποχή εκείνη υπό άλλες συνθήκες θα είχαν πεθάνει από ασιτία. Ο καιρός περνούσε, ο Καλόγερος μεγάλωσε και συνειδητοποίησε πως είχε φτάσει η ώρα να αφήσει την καλογερική και να κάνει την δική του οικογένεια (κάτι που η δική του μοίρα του την είχε στερήσει). Στις αρχές του 20ου αιώνα ο Γιάννης Παπαζουγλάκης παντρεύεται την Ειρήνη και αποκτούν τέσσερα παιδιά. Με σκληρή δουλειά ανοίγει το πρώτο αρτοποιείο στην Κρήτη. Την τέχνη του ψωμιού την είχε μάθει καλά στο μοναστήρι και ο φούρνος του γίνεται γρήγορα γνωστός ως «ο Φούρνος του Καλόγερου». Ο ξακουστός για χρόνια φούρνος λειτούργησε μέχρι τον θάνατό του το 1944. Συνεχιστές του οράματος του, η κόρη του Άννα και ο σύζυγος της Νικόλαος Νικολιδάκης.

Το 1954 ο φούρνος του Καλόγερου, όπως και άλλα μικρά μαγαζιά της μεταπολεμικής Ελλάδας αναγκάζονται λόγω οικονομικών δυσχερειών να κατεβάσουν ρολά. Όμως η τέχνη της αρτοποιίας και η αγάπη για την παρασκευή του άρτου για 100 σχεδόν χρόνια είχε ριζώσει βαθιά στη συνείδηση και στον τρόπο ζωής των απογόνων του καλογέρου. Έτσι το 1967 ο Στέλιος Νικολιδάκης θα ανοίξει το πρώτο του αρτοποιείο στην Ένωση Πεζών και από «Φούρνος του καλόγερου» θα γίνει ο γνωστός πια στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου ως «ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ». Εμπνευστής των νέων DAILY BAKERY CAFÉ του Κρητικού φούρνου ο γιος του Στέλιου Νικολιδάκη, ο Νίκος, ο οποίος έδωσε μια πιο μοντέρνα νότα στα Daily σημεία του Κρητικού Φούρνου, με έμφαση στον καφέ, τα σνακς, την υψηλή ζαχαροπλαστική και τη μεγάλη ποικιλία των αρτοσκευασμάτων. Πλαισιωμένος από την ικανή ομάδα παραγωγής του Κρητικού Φούρνου Daily φροντίζει να παράγονται καθημερινά με πολύ μεράκι, αγάπη και αγνές πρώτες ύλες προϊόντα που ικανοποιούν της καθημερινές διατροφικές συνήθειές, συνδυάζοντας την παράδοση με την εξέλιξη και τις νέες καταναλωτικές ανάγκες της εποχής. ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ.