Οικογενειακή παράδοση

Η Ιστορία μας

Με το βαρύ όνομα του Κρητικού Φούρνου, είμαστε κοντά σας εδώ και τρεις γενιές, προσπαθώντας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για όλους εσάς, τους παλιότερους που μας εμπιστεύονται από την αρχή της πορείας μας, μέχρι τους νεότερους που μας μαθαίνουν τώρα.

Δεν είμαστε απλά ένας φούρνος. Δεν είμαστε απλά φουρνάρηδες και ζαχαροπλάστες. Είμαστε ένα σύνολο ανθρώπων με πάθος και μεράκι για το καλό φαγητό, τις ποιοτικές πρώτες ύλες και αδιαπραγμάτευτη ευχαρίστηση όταν όλα αυτά περνάνε σε όλους εσάς που μας επιβραβεύετε με το χαμόγελό σας.»

Nikos Nikolidakis

Ορόσημα

Πάνω από έξι δεκαετίες ιστορίας

Η ΑΡΧΗ

Όλα ξεκίνησαν από τον Στέλιο Νικολιδάκη (τον παππού) όταν το 1967 άνοιξε τον πρώτο φούρνο στα Πεζά του Ηρακλείου, προσφέροντας μονάχα ψωμί και παξιμάδι. Ο φούρνος έγινε σύντομα γνωστός με κόσμο να φεύγει από το Ηράκλειο για να τον επισκεφθεί, μόνο και μόνο για να βρει αυτά τα δύο προϊόντα.

1967

1980

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Οι δύο γιοί του κυρίου Στέλιου, Νίκος και Δημήτρης μπαίνουν δειλά δειλά στη δουλειά, βοηθώντας τον μπαμπά τους στη παρασκευή ψωμιού.

Η δευτερη γενια

Πλέον οι δύο γιοί έχοντας απολυθεί από το στρατό, αναλαμβάνουν ενεργά την επιχείρηση

1990

2000

Η Εξελιξη

Αρτοποιεία & ζαχαροπλαστικη

Ξεφεύγουν από τον κλασικό φούρνο, προσθέτοντας μια πληθώρα επιλογών, γλυκών και αλμυρών, παντρεύοντας την αρτοποιία με τη ζαχαροπλαστική και αυξάνοντας τον αριθμό των καταστημάτων.

Ο διαχωρισμοσ

Η επιχείρηση διασπάται στα δύο. Πλέον είμαστε στην αγορά με το brand “Κρητικός Φούρνος Daily Bakery”, προσπαθώντας να δώσουμε μια πιο μοντέρνα προσέγγιση και καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των καταναλωτών στο φαγητό, χωρίς όμως να ξεχνάμε τη παράδοση και τις ποιοτικές πρώτες ύλες.

2014

σημερα

αλματα προοδου

Σήμερα η εταιρεία έχει κάνει άλματα προόδου. Στην επιχείρηση έχει μπει και ο γιός του Νίκου, Στέλιος (3η γενιά). Ακολουθώντας τη φιλοσοφία “Shop in Shop” δημιουργήσαμε και τα πρώτα καταστήματα εντός κάποιων καταστημάτων μας , χωρίς να ξεχνάμε τα παραδοσιακά στοιχεία, δώσαμε έμφαση στο marketing και τα social media και φτάσαμε τα 8 καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου με πάνω από 180 άτομα προσωπικό.

Chocolate xocora

TODAY SHOPS

Today Xocora is a household name signalling quality, bliss and sweet delight the world over. A global leader in premium chocolate, we are established in more than 120 countries with manufacturing plants in the US and various locations in Europe.

2021